5 Şubat 2015 Perşembe

2. ESKİZ ÇALIŞMA "YATMA ÇEVRESİ YERLEŞİMİ VE ÜÇ BOYUTLU ESKİZ OLUŞTURMA"

Eskiz üç boyutlu çizimlere bir yatma çevresi ile devam edebiliriz. Bu çalışmada öncelikle bir eskiz yerleşim planı oluşturulmuş ve görsel unsurlar için üç boyutlu eskiz çalışmalar kademeli olarak yapılmıştır. Yine eskiz kağıdı kullanılmış ve üst üste çizimler yapılarak çizgiler geliştirilmiştir.

Bu yatma çevresinde bir kullanıcı düşünülmüş ve işlevler gereği bir de çalışma alanı oluşturulması gerekmiştir. Yatma ve çalışma ortamının bir hacimde yer alması plan yerleşim eskizlerinde öncelikle düşünülmüş ve daha sonra bu iki ortamın birbiriyle form ve renk gelişimini görmek için eskiz üç boyutlu çalışmalara geçilmiştir. Bu aşamadan sonra kesit görünüşler çizilmeye başlanabilir ve formla ilgili çalışmalar daha ileriye götürülebilir.


Yatma çevresi eskiz plan yerleşim önerisi

Bu yerleşim önerilerinin daha fazla ve çeşitli olması gerekir. Daha farklı yerleşimler de düşünülmeli yerleşim çeşitliliği arttırılmalıdır. Daha sonra bu yerleşim önerilerinden biri yada daha fazlası seçilerek üç boyutlu eskizler oluşturmaya devam edilmelidir.


Yatak bölümünden dolaplar, giriş ve çalışma çevresinin düşünülmesi için eskiz kağıdına çizilen 
ilk üç boyutlu eskiz

 Marker kalemle eskiz kağıdından çekilen fotokopi üzerine ilk renklendirme

   İlk renklendirmeden sonra, daha detaylı form ve renk araştırması için eskiz kağıdına çizgilerin netleştirilmesi çalışması


markerrendering
Eskiz kağıdına yapılan çizgi netleştirme çalışmasından sonra, yine fotokopi çekilerek üzerine daha detaylı marker kalem çalışması



Giriş ve çalışma bölüne bakış çalışmasından sonra, yatak bölümünün de üç boyutlu düşünülmesi için eskiz kağıdına yapılan ilk çizim.

Bu açıdan eskiz çizim yapılırken, bir önceki açı için oluşturulan çizimden de yararlanılarak çizim süresinden kazanılmıştır.

 Renklendirme için eskiz kağıdına çizilen sadeleştirilmiş çizim

marker boyama
Yatak ve dolap bölümünün yüzey formlarının ve renk düşüncesi için fotokopi üzerine oluşturulmuş renklendirmesi

Yayınladığım bu seri çalışmada da anlatılmak istenilen düşünce, üç boyutlu eskiz çalışmaları yapmamız gerektiği düşüncesine dayanmaktadır. 

Hiç bir şekilde tasarım iddiası içermezler, sadece bir çizim düşünce tekniği yöntemi olarak önerilmektedir.

Bütün çalışmalar, bize tasarlama isteği oluşturmak, düşündüklerimizi görebilmek ve karşı tarafa gösterebilmek için önerilmektedir. Bu çalışmalarda en önemli özellik çok hızlı çizilmeleri gerekliliğidir. Aklımızdan geçenleri en kısa sürede ve hızlı olarak ortaya çıkararak yol alabilmeliyiz. 

Eskize yönelik perspektif önerileriyle çalışmalarımıza devam edeceğiz....











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder