8 Şubat 2015 Pazar

3. ESKİZ ÇALIŞMA "BANYO YERLEŞİMİ VE ÜÇ BOYUTLU ESKİZ OLUŞTURMA"

Üçüncü çalışmada bir banyo yerleşim önerisi ele alınmıştır. Bu çalışmada da bir plan önerisi ve bu planın üç boyutlu görüntüsü üzerine eskiz çalışmalar yer almaktadır. Amaç her zaman olduğu gibi yine plandan hızla üçüncü boyuta geçmektir.

Çalışmalar A3 eskiz kağıdıyla başlayıp, fotokopilerin renklendirilmesiyle devam etmektedir.

Bu çalışmalarda, biraz da detaylar eskiz perspektifler şeklinde düşünülmüş ve sayfa düzeni içinde dengeli bir biçimde yerleştirilerek sunuma katkı sağlamasına da çalışılmıştır.

Plan yerleşimini tek başına incelendiğinde, bize üçüncü boyutta düşündüklerimizi çağrıştırmasının zor olduğu görülür. Bu nedenle hızlı biçimde düşündüğümüz eskiz perspektifler, ders ortamında da hocalarla daha iyi yol alınmasını ve çalışma üzerinde eleştiri yapacak duruma gelinmesini sağlayacaktır.

plan yerleşim
Plan yerleşim önerisi, 

Bu öneride, yerleşim üzerine bir fikrimiz oluşabilir ancak bu plan bize form, renk ve malzemelerle ilgili görüşümüzün oluşmasının ancak eskiz perspektiflerle sağlandığını gösteren iyi bir örnektir.

hacim ve detay perspektifler
Yerleşim önerisiyle birlikte, üçüncü boyuta yönelik hacim ve detay perspektiflerinin aynı kağıt üzerinde eskiz olarak gösterilmesi

renklendirme
Hacimin eskiz olarak marker kalemlerle renklendirilmesiyle oluşan etki
Bu etki farklı renklerle de denenerek çeşitlilik arttırılabilir. 

yakın plan marker renklendirme
Renkli çalışmanın daha büyük görünümü




Detay olarak düşünülen çalışmaların, yine bütün olarak çizilen kağıttan ayrılarak daha büyük sunumu

Bu çalışmada da tüm çalışmalarda üzerinde durulduğu gibi yine amaç bir tasarlama yöntemi olarak eskiz çalışmaların ve de özellikle üç boyutlu olanların önemine değinmek ve vurgu yapmaktır. 

Bu yöntem, bize daha çok öneriler oluşturma ve tasarlama yeteneğimizin gelişmesine katkı sağladığı düşünüldüğü için de önerilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder